Renovera huset - guide från Snickare i Falun

Att renovera huset är ett stort projekt som kräver bra planering så att slutresultatet ska bli bra. Det spelar ingen roll om du enbart ska renovera ditt badrum eller kök eller om hela huset ska renoveras, det är ändå många val som behöver göras inför en renovering. Man behöver exempelvis bestämma vilket material som ska användas och hur du vill att slutresultatet ska se ut. Det finns en uppsjö av olika kakel, tapeter och golv att välja mellan, detsamma gäller vid behov av nya vitvaror eller badkar.

Tänk igenom behov och budget

Det första du bör tänka igenom innan du påbörjar en renoveringsplan är vilka behov du har. Kanske finns det detaljer i ditt nuvarande kök som du inte tycker om eller någonting som du verkligen vill bevara som det är. Några föredrar en öppen planlösning medan andra vill ha köket i ett separat rum. Om du är missnöjd med någonting i ditt nuvarande boende är en renovering ett utmärkt tillfälle att ändra på det, försök därför noggrant tänka igenom vad som behöver förändras i ditt hem för att du ska trivas ännu bättre.

Vi rekommenderar att ha en budget

Den ska helst inte vara helt fast utan det ska finnas ett visst utrymme att ta ifrån vid behov. Ibland får du kanske välja bort ett dyrt kakel för att kunna renovera hela huset, kompromisser kan behövas göras. Genom att ta hjälp av hantverkare redan i planeringsstadiet kan du få stor hjälp med vad saker kostar och därmed enklare kunna planera rätt utifrån din budget. Duktiga hantverkare använder sig av material av hög kvalité och genomför arbetet på ett korrekt sätt vilket gör att det över tid kan löna sig att anlita hantverkare.

Anlita professionella yrkesmän

Att genomföra en renovering på egen hand är svårare än de flesta tror och därför är vårt råd att du alltid anlitar professionella yrkesmän för att utföra arbetet åt dig. En del renoveringsarbeten, så som badrumsrenovering, kräver specialkunskaper och certifikat för att dina försäkringar ska gälla. Det handlar om till exempel våtrumsskydd. Detsamma gäller för att dra el och koppla in vissa vitvaror. Med hantverkares hjälp behöver du inte oroa dig för att något behöver gå snett och skulle olyckan vara framme så har byggföretagen försäkringar och lämnar även garantier på sitt arbete. Det betyder att du som beställare alltid kan känna dig trygg.


Det är viktigt att kolla upp företag innan avtal för att kontrollera att de är seriösa


Du bör också kontrollera att företaget har en giltig F-skattesedel samt de certifieringar som krävs för att utföra arbetet på rätt sätt. Det är också bra om du ber om referenser från företagets tidigare kunder och kanske se före- och efterbilder från tidigare renoveringar de utfört. Se alltid till att du får en detaljerad offert där kostnaderna är specificerade. Tänk på att du kan be om ROT-avdrag för arbetskostnaderna redan på fakturan. Innan arbetet påbörjas är det av allra största vikt att ett avtal skrivs, gärna med fast pris, så att det inte kommer några otrevliga överraskningar efter att arbetet är slutfört.

Behöver du snickare i Dalarnas län?

Behöver du hjälp av snickare i Dalarnas län för renoveringen av ditt hus? Vi kan hjälpa dig med allt från planering till ett bra slutresultat, allt du behöver göra är att kontakta oss via formuläret på hemsidan. Vi gör kostnadsfria platsbesök för att kunna se över ditt byggprojekt och på så sätt kunna lämna en rättvisande offert. Dessutom hjälper vi dig med ROT-avdrag och erbjuder alltid fast pris på vårt arbete. När du anlitar oss snickare i Falun får du ett högkvalitativt slutresultat utfört av professionella hantverkare med lång erfarenhet.