Vad kostar det att bygga nytt uterum?

Att kunna vistas ute i trädgården även under kyliga vår- och höstdagar är en dröm för många. Vi är ett professionellt bygg företag som har skickliga och erfarna snickare i Falun som kan hjälpa dig att bygga ditt uterum så att du kan vistas ute större delen av året.

Många som bor i hus drömmer om att få bygga till ett uterum där de boende kan vistas under större delen av året. Ett uterum blir som ett extra vardagsrum men den skillnaden att rummet är placerat ute i trädgården. De flesta som bygger uterum vill använda det under våren och hösten då det fortfarande blåser kalla vindar och är nederbörd. Då kan det vara trivsamt att kunna sitta ute i trädgården men ändå ha ett skydd mot kylan.

 

Kostnaden för att bygga ett uterum varierar stort beroende på storlek, utförande och under vilka årstider som uterummet ska användas. Du kan kontakta oss för mer information om hur stor kostnaden blir då vi hjälper dig med att bygga ett uterum.

 

Kostnaden för att bygga ett uterum

Hur stor kostnaden blir för att bygga ett uterum beror på flera olika faktorer. Bland annat hur stort utrymme du vill ha, vilken typ av konstruktion du väljer och under vilka årstider som rummet ska kunna användas. Generellt kan ett uterum kosta så pass lite som från 25 000 kronor och uppåt flera 100 000 kronor, beroende på användningsområde. Om du vill få ett exakt pris för ditt uterum kan du kontakta oss för att boka ett platsbesök. Då kan vi lämna en offert med ett förmånligt och rättvist pris för ditt uterum.

 

ROT-avdrag för att bygga uterum

Det finns i vissa fall möjlighet att kunna använda sig av ROT-avdrag då du ska bygga till ett uterum till din fastighet. Det innebär att du har möjlighet att kunna göra ett skatteavdrag motsvarande 30 % av våra arbetskostnader. Kravet för att kunna använda ROT-avdrag är att du äger fastigheten, att fastigheten är minst 5 år gammal, att uterummet är förankrat i fastigheten och att du har betalt in minst motsvarande belopp i skatt. Avdraget får du direkt på vår faktura så att du slipper ligga ute med pengar.

 

Kontakta oss för gratis rådgivning

Bygg & Inredning i Borlänge är ett snickeri i Falun som under flera år utfört tjänster som nybyggnation och tillbyggnad åt privatpersoner i Dalarna. Vi åtar oss alla typer av snickeriuppdrag som exempelvis då du ska bygga ett hus, en altan, ett garage eller ett uterum. Våra yrkesutbildade snickare i Falun är mycket skickliga och erfarna vilket gör att du kan vara säker på att arbetet alltid utförs med ett perfekt resultat och enligt gällande branschregler. 

 

Du är välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med ditt uterum. Efter att vi gjort ett gratis platsbesök, där vi även kan bidra med fri rådgivning, kan vi erbjuda dig en offert med ett konkurrenskraftigt pris på ditt uterum.